Jos Ykema - trainer / coach

Drs. Jos Ykema is psycholoog NIP, master of NLP en gecertificeerd facilitator Speaking Circles. Tijdens en na zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij zich beziggehouden met psychodiagnostiek en met onderzoek naar de effecten van arbeidstijdregelingen. Daarna is hij jarenlang verantwoordelijk geweest voor het loopbaanbeleid en de managementtrainingen bij een multinationale onderneming. Sinds 1992 werkt hij als zelfstandig psycholoog voor organisaties uit het bedrijfsleven, de overheid en de gezondheidszorg.

Jos heeft internationale trainerservaring en koppelt een analytische manier van denken aan een pragmatische instelling. Hij is als geen ander in staat om mensen bewust te maken van wat er onderhuids in hun gesprekken en vergaderingen gebeurt. En hij kan met veel humor en vaak een verbluffende eenvoud aangeven, waar en hoe je de communicatie en samenwerking kunt verbeteren. 
Van zijn trainingen wordt dan ook gezegd, dat ze een grote diepgang hebben, veel inzicht geven en ook lessen in levenswijsheid zijn.